Германският банков лидер Дойче банк е продал финансови инструменти, натоварили със

...
Германският банков лидер Дойче банк е продал финансови инструменти, натоварили със
Коментари Харесай

Валутни сделки на Дойче банк поразиха испанска хотелска верига

Германският банков водач " Дойче банк " е продал финансови принадлежности, натоварили със сериозни загуби огромна испанска верига от хотели. Поредните разкрития уголемяват кръга от компании, понесли вреди от опитите на банката да прикрива валутните опасности.   

Пострадалата хотелска верига е Palladium Group, в която съсобственик е някогашният испански министър на външните работи Абел Матутес Хуан. Тя е изумена от комплицирани валутни производни, които е купила от немската банка през последните години. Компанията е в развой на съвещания с юристи, с цел да оцени опциите да получи обезщетение от кредитора, излиза наяве от публично изказване на Palladium.

Хотелската верига, която е основана в Ибиса, е един от стотината случаи, които обследва вътрешна инспекция на " Дойче банк ", известна като " Проект индиго " (Project Teal), настояват осведомени с въпроса лица. Те прибавят, че не е ясно какъв брой от тези компании са изгубили пари от покупко-продажбите. Проверяващите изследват по какъв начин валутните търговци и продавачите са показали продуктите на компаниите, които евентуално не ги схващат изцяло.  

Случаят с хотелската верига е сходен на проблемите на немския заемодател с испанския производител на виновност J. Garcia Carrion (JGC), коментирал за организация " Блумбърг " представител на Palladuim, без да навлиза в детайлности. Както осведоми наскоро banker.bg, JBC се оплака, че е натрупал съществени загуби от хеджингови принадлежности, които е купил от " Дойче банк " и от други институции, измежду които - американската " Голдмън Сакс груп " и френската " БНП Париба ".  

В публично изказване немският заемодател уточни, че не разяснява характерни случаи. Той удостовери, че тече следствие и че размера му към този момент е допустим. И добави, че деликатно се наблюдава всяко доказателство и се търсят потенциални сходни покупко-продажби.  

Напускането на няколко старши изпълнителни шефове на " Дойче банк ", сред които и шефът на световните валутни пазари Джонатан Тинкър, е обвързвано с " Проект индиго ", оповестиха при започване на юни финансовите медии. И против другите банки са отправени сходни обвинявания за непозволени продажби на деривативи в Испания. JGC е внесла на 15 юни недоволство против " Голдмън Сакс " в британския финансов регулатор.    

Американската банка оспорва желае и отхвърля да е работила незаконно. Тя към този момент е завела дело против JGC във Англия, с цел да си възвърне 6.2 млн. щ. $, които й дължи испанския винопроизводител. Официалната позиция на " Голдмън Сакс " е, че " от години JGC печели без да се оплаква, че употребява валутните производни, с цел да ръководи покупко-продажбите си на интернационалните пазари в задгранична валута ".   

" Дойче банк ", под управлението на основния си изпълнителен шеф Кристиян Севинг, се пробва да постави линия на десетината година на солени санкции и скъпи извънсъдебни съглашения вследствие на установени разнообразни финансови нарушавания.

Palladium Group оповестява на уеб страницата си, че е седмата по величина хотелска верига в Испания с 50 хотела и 12 хиляди чиновници. Тя е основана от хотелиера милиардер Абел Матутес Хуан, който е и глава на клана Матутес. След непретенциозен старт компанията израства в империя, чийто хотели и нощни клубове оказват помощ на Ибиса да се трансформира в една от първокласните туристически дестинации.   
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР